De warmste tijd van het jaar komt eraan – en dat betekent dat men steeds vaker op zoek gaat naar manieren om de woning én de tuin frisser te maken; zowel qua uitstraling als temperatuur. Er bestaan verschillende methodes die de tuin meteen aangenamer kunnen maken bij warme temperaturen, en een schaduwdoek is daar één van.

Hoewel veel mensen een terrasoverkapping hebben en dit wel degelijk voordelen biedt, heeft een harmonicadoek nog veel meer in petto. Wat meer informatie daarover is hier wel van belang als u het beste uit uw aankoop wilt halen:

Een schaduwdoek biedt afkoeling

Het spreekt voor zich dat een dergelijke afscherming ook bescherming biedt tegen de zon – waardoor in de tuin vertoeven natuurlijk veel aangenamer wordt. Harmonicadoeken zijn er verschillende formaten, dus er bestaat voor elke tuin wel een oplossing.

Een harmonicadoek kunt u zelf in elkaar zetten

Een ander voordeel van een dergelijke doek is dat het eenvoudig te monteren is. Er is geen specialist voorlopig of duur materiaal, waardoor u binnen de kortste keren uw eigen terrasoverkapping heeft staan.

Schaduwdoeken komen in verschillende vormen

Ook biedt een dergelijk doek het voordeel dat er verschillende soorten zijn. Op die manier kunt u, afhankelijk van de structuur van de tuin en de aan- of afwezigheid van een muur, de beste optie kiezen. De zogenaamde pergola, die eigenlijk de basis vormt van het doek, kan losstaand opgebouwd worden of tegen een muur. Daarbij zijn er heel wat mogelijkheden op het vlak van formaat: van pergola’s van 2 X 3 tot grote varianten van 3,7 op 5 meter.

Een schaduwdoek heeft een ontspannen look

Ten slotte kan men met een pergola een unieke look bereiken in de tuin of op het terras. Zo’n structuur is immers vaak vervaardigd uit houten balken, wat een natuurlijke en rustgevende sfeer teweegbrengt. Ook is het mogelijk om zetels en ander tuinmeubilair onder het harmonicadoek te plaatsen – waar men dan gezellig met familie of bezoekers kan uitrusten.