Tegenwoordig hebben we als mensen de neiging steeds maar weer ‘meer’ te willen. Dit is ook te zien hoe we ons land maar blijven volbouwen met nieuwe gebouwen. Het lijkt wel alsof het ene gebouw nog groter en mooier moet dan het andere gebouw. Dit is zonde omdat het we straks steeds minder mooi landschap en milieu krijgen om naar te kijken maar steeds meer nieuwe flatgebouwen bijvoorbeeld terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om dit te voorkomen.

Minder groen en natuur

Door de toenemende bouw merken we dat er steeds minder groen en natuur te zien is. Zeker wanneer je naar grotere steden gaat zie je tegenwoordig weinig tot geen groen, op misschien een stadspark na. Dit is erg zonde omdat dit niet altijd nodig is. Uit het denkproces van een bedrijf bij uitbreiding is de uitkomst regelmatig dat er verbouwt moet worden of dat er op een nieuwe locatie een nog groter pand bij moet komen.

Bouwen niet altijd de oplossing

De keuze om over te gaan op een verbouwing of het bouwen van een nieuw pand hoeft tegenwoordig niet meer de enige optie te zijn. Omdat we steeds meer aandacht besteden aan het milieu en zaken zoals recyclen steeds vaker aan het daglicht komen bestaan er nieuwe mogelijkheden om aan een kantoorpand te komen. Zo kan je er natuurlijk voor kiezen om een kantoorpand over te kopen of te huren van iemand wiens bedrijf er zelf uitgegaan is, zo hoeft er niks nieuwe gebouwd te worden. Ook bestaat er de optie om gebruikte kantoorunits aan te schaffen om deze zo op locatie van het huidige pand te plaatsen zodat je de uitbreiding van jouw bedrijf aan kan en niet hoeft over te gaan op een verbouwing. Dit scheelt natuurlijk ook aanzienlijk in de financiën voor het bedrijf.