Taxichauffeurs aan de slag bij DriveMe

Sinds enkele maanden hebben taxichauffeurs de mogelijkheid om extra inkomen te verdienen met het leveren van chauffeursdiensten via het digitale platform DriveMe.  In tegenstelling tot bestaande taxiplatforms zoals Uber gaat het hier om chauffeursdiensten zónder auto, dus waarbij de taxichauffeur als privéchauffeur rijdt in de auto van een opdrachtgever.

De startup DriveMe is in september 2019 van start gegaan als platform dat opdrachtgevers koppelt aan zelfstandige privéchauffeurs. De opdrachtgever – veelal vanuit de zakelijke markt – plaatst een ritopdracht op het platform en de aangesloten chauffeurs kunnen zich vervolgens aanmelden voor de opdracht. Uit de verschillende aanmeldingen kan de opdrachtgever direct daarna zijn chauffeur kiezen.

De startup heeft als doel om in Nederland én daarbuiten leidend te worden op het gebied van het boeken van privéchauffeurs.

Het platform biedt ruimte aan verschillende soorten privéchauffeurs; van studentchauffeur tot aan de gecertificeerde directiechauffeur. Voor de student kan het werk als privéchauffeur een prettige bijbaan zijn terwijl het platform voor de professionele chauffeur de mogelijkheid biedt om vrije dagen op te vullen met mooi privéchauffeurswerk (en daarmee extra inkomen te genereren).  Het zijn zelfstandige chauffeurs en dus bepalen ze zelf hun uurtarief.

In de paar maanden dat het platform operationeel is heeft DriveMe het al diverse taxichauffeurs mogen verwelkomen. “Op dit moment is het nog niet mogelijk voor de aangesloten chauffeurs om zich mét auto aan te bieden, maar we sluiten niet uit dat dit in de toekomst mogelijk wordt gemaakt”, aldus Jeroen van der Kamp, eigenaar en directeur van DriveMe Technologies.

Voor antwoord op alle veelgestelde vragen