Wie had er niet een toffe poster boven het bed hangen vroeger, of zelfs de hele slaapkamer vol grote en kleine posters van je favoriete band of voetbalclub. De eerste herinneringen aan posters zijn al van lang geleden, maar als het over posters gaat is dat toch vaak het eerste waar je aan denkt.

Professionele posters

Er bestaan natuurlijk veel meer varianten van posters. Veel bedrijven maken gebruik van posters. Neem bijvoorbeeld het theater of de bioscoop. Zij gebruiken ze voor de aankondiging van de nieuwste voorstellingen en films. Maar je kan vast zelf ook nog een hele hoop bedrijven bedenken die gebruik maken van posters om reclame te maken of een boodschap te verspreiden.

Digitaal drukwerk

Waar de posters uit de kinderkamer nog allemaal gemaakt werden met de techniek van toen, worden de meeste posters tegenwoordig digitaal gedrukt. Op die manier krijg je de hoogste kwaliteit en is het mogelijk om je eigen formaat te kiezen; je zit dus niet vast aan een standaard formaat. Zo kan je dus unieke posters laten drukken op het papier wat jij mooi vindt passen bij jouw boodschap en look and feel van jouw poster. Bij het laten drukken van posters kun je kiezen uit diverse opties. Natuurlijk de afmeting en de papiersoort, maar ook of je hem dubbelzijdig wil bedrukken of wil laten lamineren. Online zijn er veel drukkerijen te vinden die dit goed kunnen en – dankzij de voordelen van het digitale drukwerk – een laag opstarttarief hanteren.

Ophangen

Na de productie wil je natuurlijk dat jouw posters goed zichtbaar zijn. Je kan de verspreiding zelf op je nemen of het laten doen door een professioneel bedrijf. Zorg er in ieder geval voor dat je posters mooi uitkomen en jouw boodschap helder is, dan bereik je er het meeste mee.