Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Poedercoatoven

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Veel mensen weten niet dat bijvoorbeeld verf veel materiaal kost. Er gaat veel water maar ook andere stoffen verloren, en dit ten koste van het milieu. Hiervoor is een oplossing bedacht; namelijk het gebruik van een poedercoatoven. Dit is namelijk een heel stuk duurzamer dan gebruik van normale verf. Er wordt hier gebruik gemaakt van electrostaten, net zoals bij bijvoorbeeld een ballon die stoffen statisch maakt. Dit systeem is dus super toekomstbestendig en zeker in het kader van duurzaamheid heel voordelig.

Poedercoatoven – zoveel voordelen

Er zijn veel voordelen bij gebruik van dit proces. Allereerst komen we weer terug bij de duurzaamheid. Dit proces heeft namelijk geen oplosstoffen, wat als een groot voordeel kan worden gezien. Ook het feit dat er geen waterverbruik voor nodig is wordt gewaardeerd. Water is nu eenmaal een schaars goed waar we heel zuinig mee om moeten gaan. Een van de belangrijkste voordelen is misschien wel dat er geen gevaarlijke en schadelijke stoffen vrijkomen bij dit proces. Tegenwoordig is dit heel bijzonder, omdat dit bij vergelijkbare processen wel vaak het geval is. Denk aan bijvoorbeeld CO2 uitstoot waar tegenwoordig zoveel discussie over is. Dit komt vrij bij heel veel processen. Ook de snelheid van het proces is een groot voordeel. Bij normaal verven kost dit vaak erg veel tijd. Dit moet namelijk opdrogen en dit kost vaak veel tijd.

 

Enkele nadelen

Na vele voordelen genoemd te hebben, heeft gebruik van een poedercoatoven ook enkele negatieve punten. Er worden in dit proces namelijk hele hoge temperaturen gebruikt. Hier moeten de producten wel tegen bestand zijn. Als dit niet het geval is kan het nog weleens heel erg moeilijk gaan worden. Ook is dit proces niet heel goedkoop. Voor sommige mensen is het moeilijk om de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen. Toch is te zien dat er meer voordelen dan nadelen zijn wat de beslissing misschien wat makkelijker maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top