Heb jij wel eens gehoord van een patchkabel? Dit is een netwerkkabel die een mobiel apparaat aan een modem koppelt. Op deze manier worden het apparaat en de modem op elkaar aangesloten. Zo kan het mobiele apparaat verbinding maken met het internet netwerk. Je zal zo’n patchkabel vast wel eens gezien hebben. Dit is de kabel die van de computer naar het modem loopt. Maar ook de kabel die de printer op het modem aansluit. Zo kan je draadloos vanaf je telefoon een printopdracht aan de printer geven. Zoals iedereen weet is internet een stuk sneller als er een kabel is aangesloten. Voor vaste mobiele apparaten thuis, op je werk of voor jouw studie, is het dus aan te raden om gebruik te maken van een patchkabel.

 

Verschillende soorten

De patchkabel is er in diverse verschillende soorten en maten. Allereerst is er een grote diversiteit in kleuren. Dit heeft niets te maken met de werking van de kabel, maar heeft een handigheidje voor de gebruikers. Wie bijvoorbeeld vijf verschillende patchkabels heeft liggen, weet bij de router niet direct welke kabel aan welk apparaat is aangesloten. Een gekleurde huls van de kabel maakt dit een stuk gemakkelijker. De verkrijgbare kleuren zijn onder andere grijs, geel, rood, groen, blauw, wit en zwart.

 

Cat soorten

Naast de kleur van het omhulsel, is er aan de binnenkant van de kabel een ander belangrijk verschil. Dit is namelijk de Cat soort, dit maakt een verschil in signaal en draagdracht. Hoe hoger de Cat-waarde, hoe meer de draagkracht en snelheid de kabel vanzelfsprekend heeft. De hogere Cat-soorten zijn handig voor netwerken die veel netwerkverkeer oproepen, zoals gamen. Hiervoor is op zijn minst de Cat6a handig voor. Voor een eenvoudige printerverbinding volstaat een Cat5e.

 

Infratel

Heb jij een patchkabel nodig? Neem dan een kijkje in de webshop van InfraTEL. Hier hebben ze alle patchkabels die jij zoekt.