Het goed ventileren van je woning of kantoor kan tal van voordelen opleveren. Het idee dat ventilatie alleen maar geld kost, wil ik via deze blog voorgoed uit de wereld helpen. Ik en iedereen die gebruik maakt van ventilatie vind het namelijk een super alternatief voor het openzetten van een raam of deur. Ik hoop namelijk dat iedereen zo ondertussen wel weet dat ventilatie een absolute must is, of dit nu in de vorm van natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie komt. Ventilatie dient ingezet te worden om een leefbaar binnenklimaat te creëren. De goede ventilatie kiezen is echter nog niet zo gemakkelijk en de zoektocht naar de juiste ventilatie kan een enorme opdracht zijn. Hieronder een aantal opties die jou helpen bij het kiezen van de perfecte ventilatie.

Dakventilatie

Dakventilatie of ook wel dakventilatoren helpen je bij het verbergen van de ventilatie in je woning. Deze ventilatoren kun je namelijk heel gemakkelijk op het dak plaatsen waardoor ze nooit in de weg staan. Dakventilatoren kunnen zowel op een plat dak als hellend dak geplaatst worden. Hierdoor is de diversiteit van dit type ventilator divers en kunnen ze in elke denkbare woning geplaatst en geïnstalleerd worden.

Woonhuisventilatoren

Woonhuisventilatoren zijn uitermate geschikt voor het ventileren van kleine woningen en kleinere openbare ruimtes. De capaciteit van dit soort ventilatoren zijn kleiner dan bij zijn grote broer: de WTW unit, maar zijn hierdoor een stuk energiezuiniger en stiller. Dit maakt deze ventilatoren een stuk geschikter voor het ventileren van woonhuizen.

Badkamerventilatoren

Badkamerventilatoren zijn uitermate geschikt voor het ventileren van de echt kletsnatte ruimtes. Doordat ze veel meer en beter vocht kunnen reguleren, zal de werking in deze zeer natte ruimtes veelvuldig beter zijn en kun je van deze ventilatoren op aan.

Specialistische keuzehulp

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er tal van opties, waarmee jij je ventilatie kunt optimaliseren en inrichten. Bij ventilatie gaat het juist om in één keer de goede keuze maken. Wanneer je namelijk in één keer de juiste keuze maakt kom je achteraf niet voor nare rekeningen en problemen te staan, zoals het herinrichten van je systeem. Ik adviseer dan ook altijd om de hulp in te schakelen van een specialist. Zij kunnen als geen ander advies geven over welk ventilatiesysteem het beste past bij jouw situatie.