Wanneer je verhuist naar een nieuwe woning wil je natuurlijk niet alleen het huis aanpakken, maar ook direct de tuin meenemen. Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, moet je vaak zelfs de hele tuin nog aanleggen. Maar ook als je verhuist naar een al bestaande wijk kan je de tuin misschien wel volledig opnieuw willen inrichten. Kies je in dat geval ervoor om de tuinaanleg zelf te doen? Of huur je een hovenier in die het voor je doet? Veel mensen kiezen voor de eerste optie. Soms vanuit een hobby, soms vanuit de overtuiging dat ze prima zelf de tuin kunnen aanleggen. Toch is het kiezen voor een hovenier geen slecht idee.

Waarom de tuinaanleg zelf doen niet altijd een goed idee is

Natuurlijk, een hovenier inhuren kost wat meer dan wanneer je zelf je tuin aanlegt. Toch zijn er genoeg redenen te bedenken om het toch te doen. Wanneer je bijvoorbeeld zelf je tuin aan gaat leggen, zal dit altijd in de uren na je werk zijn of in het weekend. Deze uren zou je misschien liever aan iets anders besteden. Daarnaast moet je de tuinaanleg hierdoor altijd opdelen in fases. Omdat je al niet veel tijd hebt, zal je misschien ook wel tijdens slecht weer aan de slag moeten. Dit zijn allemaal dingen waardoor je je tuin niet optimaal kan aanleggen. Dit kan ervoor zorgen dat je delen van je tuin niet afwerkt zoals je misschien zou willen of dat je aan bepaalde dingen überhaupt niet toekomt.

Maak het jezelf makkelijk, laat een hovenier het opknappen

Wanneer je kijkt naar de redenen in de vorige alinea, kan het misschien toch een goed idee zijn om een hovenier in te huren. De hovenier is vaak binnen één week klaar, werkt de hele dag door (ook als het regent), heeft meerdere jaren ervaring en werkt dus alles netjes af. Zo kost het misschien meer geld, maar een stuk minder tijd en vooral frustratie. Zo weet je zeker dat jij de tuin van je dromen krijgt en je er binnen de kortste keren lekker van kunt genieten!