Op dit moment worden er discussies gehouden of je moet overstappen van Magento naar Magento 2. Natuurlijk kan ik begrijpen dat je niet zomaar wilt overstappen en dat je bij je eigen denkt dat er wel een aantal consequenties aan kunnen zitten. Maar ik kan je geruststellen, je hoeft je eigen geen zorgen te maken. In dit artikel zal ik je de voordelen vertellen die Magento 2 met zich meebrengen, en dus moet overstappen!

Waarom Magento 2

Magento is onder de loep genomen en ze hebben gekeken wat er allemaal beter kan ten opzichte van Magento 1. De resultaten die ze hebben gevonden, hebben ze verwerkt en verbeterd met een nieuwe versie van Magento, genaamd Magento 2. Ze zijn er een tijdje mee bezig geweest maar uiteindelijk hebben ze hem begin van 2016 gelanceerd.

De verbeteringen

Magento 2 past meer bij deze tijd als je de verbeteringen bekijkt. Hier is een lijstje met de verbeteringen die Magento 2 heeft.

  1. Responsive webdesign
    • Je webshop kan nu bekeken worden op computers, tablets en mobiele telefoons. Het is gemakkelijk te doen door het thema Luma van Magento 2 te gebruiken als parent. Luma heeft namelijk het responsive design erin zitten en die kun je dus gebruiken voor je eigen thema
  2. Veiliger
    • Ze hebben een aantal aanpassingen gemaakt in de bestandsstructuur in Magento 2 waardoor het een stuk veiliger is geworden. Voornamelijk door de nieuwe “pub” map. Alleen via deze map is de root van Magento nog toegankelijk. Tevens geeft het developers ook nog de mogelijkheid om de code beter te beschermen.
  3. Sneller
    • Magento 2 is een stuk lichter geworden en ze maken gebruik van Full Page Caching, dit zorgt ervoor dat je webshop sneller zal draaien. Tevens is dit ook fijn voor de klanten die op je webshop komen. Hoe sneller de webshop hoe meer omzet dit uiteindelijk oplevert.

Natuurlijk is dit niet het enige dat veranderd is. Kun je de achterkant herinneren van Magento? Deze hebben ze ook een upgrade geven. Het heeft een rustige en strakke uitstraling gekregen, tevens is het ook overzichtelijker geworden.

Mijn advies: Overstappen dus!

Zelf raad ik aan om over te stappen, er zitten veel voordelen aan als je overstapt naar Magento 2. Het zal niet alleen fijn zijn voor jezelf maar tevens ook voor je klanten en ik denk dat dit natuurlijk wel belangrijk is.

Magento specialist LAB51

Bij LAB51 werken we met 8 Magento specialisten en we benaderen eCommerce met een marketing bril. Dit doen we zodat je het beste uit je webshop kunt halen. Ben je benieuwd wat we doen en wat Magento 2 voor jou kan betekenen? Dan kom eens een kopje koffie of thee bij ons drinken.