Vindt u het tuinieren zo leuk dat u dit het liefst het hele jaar door doet? In Nederland zit je daarvoor niet goed. In de winter is het te koud voor de planten. Toch kunt u ook in de winter genieten van het kweken. Kweekkasjes zijn daar de oplossing voor! Natuurlijk snapt iedereen dat, want er is niets zo lekker als verse groenten en vers fruit. Of iedereen het nu gelooft of niet, u proeft het verschil gegarandeerd. Met kweekkasjes houdt u de vorst op afstand en niet alleen dat. Ook de insecten en andere schadelijke invloeden maken geen kans bij de planten. Het is belangrijk dat als u begint aan kweekkasjes, u rekening moet houden met tijd in de ochtend. Veel mensen geven de planten namelijk ’s avonds water, maar bij kweekkasjes is dat niet handig. Wanneer er ’s ochtends water wordt gegeven, kan het water verdampen. Doet u dit in de avond, dan kan het zijn dat er schimmel optreedt. Dat is natuurlijk wat u wilt voorkomen.

 

Soorten kweekkasjes

Er zijn verschillende kasjes, dus zeker voor ieder wat wils. De kweekkasjes op een rij:

  • Koude kweekkasjes: koude kasjes bestaan uit een stalen frame met een dek van versterkt polyethyeen. Met extreme kou moeten deze kasjes worden verwarmd.
  • Een groeitunnel met vliesdoek, wat de planten beschermd tegen kou en warmte, maar ook tegen insecten en een te felle zon.
  • Een propagator: een bak met kap waaronder de planten staan. Deze kan staan in de vensterbank bijvoorbeeld en is gemakkelijk te verplaatsen.
  • De propagator met verwarming: speciaal voor moeilijk ontkiembare zaden en stekjes.

 

Kweekkasjes van De Hobbytuinder

De Hobbytuinder heeft alles voor uw tuin. In de webshop vindt u snel en gemakkelijk wat u nodig heeft. Daarnaast bestaat de webshop uit een uitgebreid assortiment. Stel dat er toch een product is dat u niet kunt vinden bij De Hobbytuinder. Neem dan gerust contact op.  Profiteer van de snelle levering en geniet van de heerlijke gewassen.