Een goede manier om je huis en tuin wat op te vrolijken is het plaatsen van verschillende bloemen en planten. In tuinen vindt je veel populaire plantjes zoals hortensia’s, viooltjes, buxus en klimop planten. In grotere tuinen worden er vaak bomen geplaatst, zoals bijvoorbeeld een kersenboom welke erg geliefd is door de vogels. Binnenshuis vinden we wat subtielere planten. Tegenwoordig is het gebruik van kunstbloemen ook erg populair.

De meningen hierover zijn erg verdeeld. De een geniet van het feit dat er totaal geen verzorging nodig is, een ander mist juist de verzorging of vindt de plant er te nep uit zien. De kunstbloemen zijn tegenwoordig nog maar moeilijk te onderscheiden van echte planten en bieden verschillende voordelen.

De neppe planten zijn niet aantrekkelijk voor ongedierte, hierdoor kunnen ze geen schimmels oplopen en zullen ze veel langer mooi blijven. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook geen water nodig. Dit maakt een plastic plant ook geschikt voor gebruik op kantoren, want daar is niet altijd iemand aanwezig om de plantjes te verzorgen.

Een kunstbloem is dus ideaal voor als er geen tijd is om de bloem te verzorgen. De bloemen verwelken niet, lopen geen besmettingen op, de blaadjes vallen niet en ze hebben geen water nodig. Hooguit vangen de plantjes wat stof, maar dat kun je er met een doekje gemakkelijk af vegen. Mocht ook dat teveel werk zijn, dan kun je de plant nog behandelen met een speciaal reinigingsmiddel zodat deze stofvrij blijft.

Een echte bloem moet vaak in een ruimte staan met de juiste temperatuur en met genoeg licht. Een kunstbloem kan daarentegen overal veilig neergezet worden. Ze zijn daarnaast ook nog voordeliger op de lange termijn. De aanschaf kan misschien wat meer kosten, maar daarentegen zijn ze onbeperkt houdbaar. Je bezoek zal waarschijnlijk niet eens in de gaten hebben dat het om neppe planten gaat.