Tegenwoordig heb je zoveel verschillende soorten laadpalen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn enorm veel laadpalen en veel verschillende laadpalen die allemaal andere functionaliteiten hebben. De ene laadpaal is slim, de andere is dom de andere maakt gebruik van termen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Aangezien het tegenwoordig zo verschrikkelijk lastig is om de juiste laadpaal te kiezen en dit waarschijnlijk alleen nog maar lastiger wordt, leg ik in deze blog uit wat het wezenlijke verschil is tussen de verschillende laadpalen en wat jij kunt doen om de juiste keuze te maken.

Wat voor auto heb je?

De elektrische auto die jij rijdt heeft significante invloed op de laadpaal die je nodig hebt. heb jij bijvoorbeeld een auto die snel laden ondersteund? Dan is het verstandig om een laadpaal te kiezen die dat ook ondersteund. let er wel op dat je voor veel van dit soort laadpalen krachtstroom nodig hebt. Dit kun je afsluiten bij je energieleverancier

Slimme of domme laadpaal?

Wil jij dat je inzicht hebt in het verbruik van je laadpaal door middel van meetsystemen of maakt dat je niet uit? Een domme laadpaal kun je het beste zien als een elektriciteitsoutlet in je voortuin. Een slimme laadpaal is dit ook maar met de mogelijkheid om bijvoorbeeld automatisch verrekenen toe te voegen en gebruik te maken van energie management. Deze data kan trouwens ook doorgestuurd worden naar je energie leverancier. Zij kunnen er dan voor zorgen dat ze energie op piek momenten kunnen voorspellen en daardoor goedkoper energie inkopen. New motion laadpalen heeft een groot scala aan slimme laadpalen met zowel dubbele als enkele aansluitingen.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes met het kopen van de juiste laadpaal. Laat in de comments weten of jij gaat voor een slimme of een domme laadpaal.