Loopt uw motor ook voor geen meter meer? Houdt uw auto continu vermogen in en neemt het brandstofverbruik toe? Het kan zijn dat uw inlaat vervuild is. Inlaat reinigen TFSI, FSI en TSI-motoren doet u bij ons.

Inlaat reinigen TFSI, FSI, TSI-motoren

Een van de grootste en bekendste voertuigenfabrikanten is de VAG-Group. In 2015 kregen zij een kleine opdonder over het milieuschandaal, maar hier wisten zij overheen te komen. Echter was dit niet het eerste probleempje van de VAG-Group. In 2004 zijn de Inlaat reinigen TFSI, FSI en TSI-motoren op de markt gebracht. De nieuwe ontwikkelingen leken prachtig, maar achteraf bleek toch dat er ook met deze motoren al wat gebreken waren. De motoren verbruiken liters met olie en het inlaatsysteem en EGR raakt snel vervuild. Deze vervuiling wordt veroorzaakt door koolafzetting. Het nadeel hieraan is dat het vermogen van uw auto afneemt en het brandstofverbruik neemt alleen maar toe.

Doordat deze motoren gebruik maken van een directe inspuittechniek, slippen de inlaatpoorten dicht. Het gevolg is dat er een dikke laag zwarte smurrie voor de inlaatpoort zit, waardoor de benzine niet meer naar de kleppen kan stromen. Als u hiermee te lang doorrijdt, is de kans groot dat de bougies onherstelbaar beschadigen.

Wat gebeurt er tijdens het reinigen met de motoren?

Het voordeel is dat het tegenwoordig niet meer nodig is om de hele auto uit elkaar te halen, om de inlaat reinigen TFSI. Er wordt gebruik gemaakt van een power flush, een spoelbeurt die alles schoon spoelt. Dit zorgt er wel voor dat de auto bij wegrijden even zal roken. Dit komt doordat de katalysator alle losgekomen vuilresten verbrand. Dit veroorzaakt rook. Gelukkig is de rook zo weer weg en heeft u nergens meer last van. Uw voertuig rijdt weer als voorheen. Het is aan te raden om elke 45.000 km de inlaat te reinigen. Zo voorkomt u dure reparaties.