Groenbemesters

Groenbemesters zijn voor iedere tuinier, of u nu een professioneel tuinier bent of een hobbytuinder, een absolute aanrader. Deze multifunctionele plantjes zorgen voor een gezondere grond, en onderdrukken daarnaast onkruid en andere ongewenste gewassen. Er zijn veel verschillende soorten groenbemesters die allemaal hun eigen functie dienen. U heeft bij ons veel keuze in een groot assortiment, waardoor u gegarandeerd een groenbemester zult kunnen vinden die u nodig heeft.

Groenbemesters zorgen ervoor dat er meer organische stof vrijkomt, waardoor de kwaliteit van uw grond omhoog gaat. Door het verhogen van het percentage stikstofgehalte wordt de groei van bloemen en planten gestimuleerd, en doordat organismen in de bodem de groenbemester verteren komen er veel voedingsstoffen vrij. Dit is gunstig voor toekomstige planten en bloemen.

Een andere functie die een groenbemester dient is de bestrijding en onderdrukking van onkruid. Ook voorkomen ze, door middel van uitspoeling, verlies van mineralen.

Soorten

Er zijn vier soorten groenbemesters te gebruiken, namelijk vlinderbloemigen, kruisbloemigen, grassen en overige planten. Deze soorten hebben allemaal een andere functie en dienen gebruikt te worden voor verschillende planten en/of bloemen. Iedere groenbemester dient gezaaid te worden in het vroege voorjaar of in de zomer.

Ons assortiment

Ons assortiment zit vol verschillende soorten groenbemesters. Voorbeelden hiervan zijn Gele Mosterd, Lupine Blauwe Bittere, Phacelia tanacetifolia, Rode Klaver, Witter Klaver en Tagetes Wikken.

Naast vele soorten groenbemesters verkopen we bij De Hobbytuinder ook veel soorten voeding voor specifieke planten en bloemen. Voorbeelden van dit soort planten zijn cactussen, orchideeën, aardbeien, Afrikaantjes, geraniums en citrus. U leest het al: u heeft bij ons genoeg keuze!

Het is erg belang dat u de juiste middelen gebruikt voor uw gewassen. Daarom moet u altijd hulp inschakelen als u twijfelt; we helpen u graag. We delen immers allemaal dezelfde passie: tuinieren!

Heeft u interesse in een groenbemester, of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.