Uw planten groeien nu eenmaal het beste in goede grond. Maar hoe kunt u minder goede grond herkennen en nog belangrijker, hoe kunt u slechte grond weer maken als goede grond? U kunt de groei van de planten weer bevorderen en daarbij de kwaliteit verbeteren door groenbemesters te planten. Groenbemesters zorgen namelijk voor het verhogen van de organische stof en het stikstofgehalte in de grond. Dit is niet het enige waar groenbemesters goed voor kunnen zijn. De groenbemesters kunnen ook geplant worden om onkruid en andere ongewenste gewassen te bestrijden. Eveneens kunnen groenbemesters goed zijn om het verlies van mineralen door uitspoeling op te lossen of tegen te gaan. Het is dus maar net met welk doel u de groenbemesters nodig heeft en welke dan het best bij u past.

 

Verschillende soorten groenbemesters

Er zijn allerlei soorten en maten. Omdat groenbemesters eigenlijk gewoon planten zijn die mooi in de tuin staan, zijn er zoveel verschillende soorten. Een aantal groenbemesters op een rij:

  • Gele mosterd
  • Lupine blauwe bittere
  • Phacelia tanacetifolia
  • Rode klaver
  • Witter klaver
  • Tagetes
  • Wikken

Dit zijn natuurlijk niet de enige groenbemesters die deel uitmaken van het assortiment. Iedere groenbemester heeft zijn eigen voordelen voor de grond en voor de planten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook groenbemesters die specifiek de groei van een bepaalde plant bevorderen. Zoals de aardbeien focus of orchideeën focus. Bent u benieuwd naar de rest van de groenbemesters of een plaatje bij de groenbemesters? In dat geval kunt u gerust even kijken op de website.

 

Groenbemesters van De Hobbytuinder

De Hobbytuinder is een website met een ruim assortiment, waar u dus zeker weten zal vinden wat u zoekt als het gaat om de tuin. Naast groenbemesters hebben zij namelijk ook groentezaden en andere tuinbenodigdheden. U kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Mist u iets in de webshop of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op.