Zodra je ontdekt dat je zwanger bent, sta je direct voor een keuze die bepalend is voor het verloop van je zwangerschap. Je gaat namelijk een verloskundige kiezen. In Nederland staat het je vrij om een keuze te maken voor een verloskundige die bij jou en jouw wensen past. Een verloskundige zal daarbij ook één van de belangrijkste vrouwen tijdens de zwangerschap zijn. In deze periode bouwen jij en je partner een hechte band met haar op. Je zult elkaar zo’n tien tot twaalf keer zien en je moet op haar kunnen vertrouwen tijdens de bevalling. Daarom is het van belang dat je een goede keuze maakt. Een kleinschalige en persoonlijke verloskundigenpraktijk is bijvoorbeeld Puur Verloskunde.

 

Eerste afspraak verloskundige

Het advies is om direct na het ontdekken van de zwangerschap, een afspraak te maken met een verloskundigenpraktijk. Dit zal al vanaf acht weken zijn. Bij dit bezoek kan je al jouw vragen stellen. Wanneer je voor het eerst zwanger bent, zal je ongetwijfeld een hoop willen weten. Elke fase in de zwangerschap zal een nieuwe belevenis voor jou en je partner zijn. Naast dat jij met al je vragen terecht kan, zal ook de verloskundige van Puur Verloskunde een aantal dingen willen weten. Komen er bijvoorbeeld erfelijke aandoeningen voor in jullie familie? Heb jij bepaalde medische klachten, allergieën of bijzonderheden?

 

Contact en controlemomenten

Tijdens de zwangerschap zal je elke vier weken, op den duur om de 3 weken, een afspraak hebben bij de verloskundige. Bij Puur Verloskunde kan je dan telkens al je vragen stellen, maar je mag ook altijd bellen! Ook voor vragen in het weekend of ’s avonds kan je altijd telefonisch terecht. Tijdens de afspraken worden natuurlijk ook een aantal dingen onderzocht. Zo wordt er gekeken naar jouw urine, bloeddruk, ijzergehalte en jouw gewicht. Ook zal de verloskundige letten op jouw emotionele gesteldheid en geeft ze tips voor voeding en beweging. Daarbij bereid ze je stap voor stap voor op de bevalling.

 

Voor meer informatie over Puur Verloskunde, kijk je op de website.