Je hoort het steeds vaker, mensen die overstappen naar een glasvezel verbinding en glasvezelkabel, maar waarom, wat zijn hier nou de voordelen van en hoe werkt het? Wij vertellen je hier meer over! Allereerst is een glasvezel verbinding een verbinding die een stuk sneller is dan de reguliere internet verbinding. Er wordt hier een andere techniek gehanteerd die een stuk sneller is dan de vroegere internet verbindingen.

Wat zijn andere voordelen van een glasvezelkabel?
De glasvezelkabel / glasvezelverbinding brengt nog een aantal andere voordelen met zich mee. Allereerst wordt er door gebruik van een glasvezelverbinding meer bandbreedte ingekocht voor een lagere prijs. Verder is het mogelijk om glasvezel verbindingen steeds weer te veranderen als de wensen ook veranderen. Het is mogelijk om de verbinding bijvoorbeeld met veel verschillende netwerken te koppelen. Een ander groot voordeel van een glasvezelkabel is dat deze een stuk betrouwbaarder is dan de normale internet kabels zoals bijvoorbeeld een ADSL of een coax kabel.

Nog een bijkomend voordeel is dat de glasvezelkabel een stuk goedkoper is dan alternatieven. Dit komt bijvoorbeeld doordat de verbinding een stuk sneller is en tijd is nou eenmaal geld toch. Op deze manier hoeft jouw personeel veel minder te wachten en dit bespaart jou op lang termijn geld.

Verschillende soorten glasvezelkabels
Er zijn vele verschillende soorten glasvezelkabels waaruit gekozen kan worden als je eenmaal besloten hebt om voor een glasvezel verbinding te gaan. Al deze kabels hebben stuk voor stuk ook bijkomende voor en nadelen die nagegaan worden en op basis waarvan je een bepaalde soort kabel kiest. Wil jij bijvoorbeeld over een korte afstand data verzenden of over een lange afstand? De ene kabel is beter in snel informatie op korte afstand verzenden en de andere is juist beter in snel informatie over een lange afstand verzenden. Laat je voordat je overgaat op een glasvezel verbinding dus goed adviseren zodat jij de juiste keus maakt die bij jouw doelstellingen past waarom je de verbinding wil gaan gebruiken.