Er zijn een aantal beroepen die erg gevaarlijk kunnen zijn wanneer je deze uitoefend. Wij lichten een aantal van de gevaarlijkste beroepen ter wereld toe. Allereerst is glasbewassing een erg gevaarlijk beroep om uit te oefenen. De reden hiervoor is, omdat glazen wassen ook veelal op grote hoogte gebeurd bij bedrijfspanden die deels of volledig uit glas bestaan. De glazenwassers moeten dan met een hijsbakje aan het gebouw hangen en de ramen wassen. Dit kan vooral bij veel weer en wind erg gevaarlijk zijn doordat het bakje dan erg heen en weer kan gaan. De glazenwasser moet zich dan erg goed vasthouden.

Andere gevaarlijke beroepen
Naast het bovengenoemd glasbewassing bestaan er nog veel meer gevaarlijke beroepen. Zo hebben diepzeevissers een erg spannend beroep doordat veel vissers overboord vallen met bijvoorbeeld een heftige storm. Ook worden diepzeevissers soms doodgeschoten, omdat ze in het visgebied van een concurrent komen. Een ander spannend beroep om te doen, is om houthakker te zijn. Dit komt doordat er bij dit beroep altijd veel slachtoffers vallen, doordat bomen van grote hoogte omvallen na het omzagen. Soms komen de bomen dan op de medewerkers terecht en dit overleven ze helaas niet altijd.

Wanneer je in Afrika een vrachtwagenchauffeur bent heb je het ook niet altijd makkelijk. Dit komt doordat er vaak aanslagen zijn op vrachtwagens. Vooral rebellenorganisaties willen zich afzetten tegen de regering en oliefirma’s en plegen dan aanslagen op vrachtwagens om hier een punt te maken. Het allergevaarlijkste beroep is om politieman te zijn in Mexico. Dit komt doordat er in Mexico veel drugsproblemen heersen. De politie probeert deze problemen op te lossen, maar wordt hier vaak bedreigd of zelfs vermoord door de bendes. Veel politieagenten stappen ook over van politieagent naar een drugsbaas. Dit doen ze omdat ze anders bedreigd worden of dus zelfs vermoord. Vanaf 2007 tot nu zijn er al 70 duizend mensen vermoord door de drugsproblemen in Mexico. Hopelijk komt het snel goed.