Wanneer u een evenement gaat organiseren is de locatie van uw evenement super belangrijk. Een locatie moet je dus ook niet zomaar even kiezen, hier moet je goed over nadenken. Via deze blog help ik jou bij het uitzoeken van de perfecte evenementenlocatie. Een locatie die gemakkelijk aan te rijden is, voor extra sfeer zorgt en daarnaast jou het gevoel geeft dat het de beste keuze is. Er zijn een hoop dingen waar je goed op moet letten en om die goed in kaart te brengen deze blog.

De ligging van uw evenement

Wanneer je wilt zorgen dat mensen het naar hun zin hebben, iedereen gemakkelijk de locatie kan bereiken en daarnaast voldoende reden hebben om je evenement te bezoeken moet je kiezen voor een goede locatie. Wanneer je bijvoorbeeld een congres gaat organiseren en de meeste bezoekers komen uit Utrecht en omstreken, dan kies je voor een congreslocatie Utrecht. Vaak is het alleen niet zo simpel en nodig je bezoekers uit vanuit het hele land. Dan is het zaak om zo centraal mogelijk te gaan. Dan kies je eigenlijk vanzelfsprekend voor een evenementenlocatie in Midden Nederland.

Sfeer en catering

Het service aanbod van locaties verschilt enorm. De ene locatie is bijvoorbeeld heel goed in beeld & geluid en de andere locatie heeft een catering waar je u tegen zegt. Breng voor jezelf in kaart welke eisen jij aan een locatie stelt en spiegel deze aan het aanbod van de locaties. Wanneer je op zoek bent naar een evenementenlocatie met fantastisch beeld en geluid is het ook handig om naar de akoestiek van de ruimte te kijken. Over het algemeen geldt hiervoor: grote open ruimtes, maken het geluid mooier.

vraag altijd eerst naar de mogelijkheden

Het is vak super groot belang dat je altijd eerst naar de mogelijkheden vraagt alvorens je een beslissing maakt. Bestook de locatie met vragen die jij relevant vindt. Krijg je hier een prettig antwoord op, dan is het pas tijd om te gaan beslissen.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel plezier bij het organiseren van jouw volgende evenement of congres!