Zit jij in het in het laatste schooljaar van je opleiding? Dan is dit jaar jouw examenjaar. Er komen veel spannende dingen zoals het eindexamen maar ook het gala komt eraan! Ook kiest iedereen uit de klas een nieuwe opleiding waardoor ieder zijn eigen weg gaat volgen. Vriendschappen zullen verwateren en sommige vriendschappen zullen juist hierdoor hechter worden.

Veel kijken uit naar het galafeest. Hier komt iedereen met een mooie auto naar school toe om daar met elkaar te feesten. Iedereen heeft zijn mooiste jurk of pak aangetrokken waardoor er een leuke sfeer heerst. Iedereen doet zijn best om er zo mooi mogelijk uit te zien, maar wat moet je eigenlijk allemaal regelen voor het galafeest?

 

Kies een auto uit

Natuurlijk wil je in een toffe auto aan komen rijden. Vaak worden auto’s al op tijd gereserveerd, wees hier dus zelf ook op tijd bij. Ga samen met vriendinnen en vrienden in een auto zodat je de kosten kunt splitsen.

 

Kies een galajurk uit

Uiteraard wil je tijdens het galafeest er op je mooist uit zien. Je kunt in veel winkels een galajurk kopen, ook kun je eventueel een galajurk huren, dit scheelt weer in de kosten! Een galajurk draag je meestal maar een keer, dan is het ideaal als je de jurk eenmalig kunt huren.

 

Wat doe je met je make-up en haar?

Een belangrijk puntje is natuurlijk je haar en make-up. Ga je het zelf doen of laat je het doen door bijvoorbeeld een kapper? Wees hier ook op tijd mee zodat je zeker weet dat er plek is. Neem eventueel ook je jurk mee als je een afspraak gaat maken bij een visagist. Zo kunnen jullie eventueel de kleur van je jurk verwerken in je make-up, dit zorgt voor een mooi eenheid. Weet je zeker dat jij er goed uitziet op je galafeest!