Schimmels en andere vormen van bacteriële wildgroei is vaak de schuld van langdurige natheid in bepaalde ruimtes. Wanneer mensen schimmel tegenkomen gaan ze vaak de strijd aan met middelen die tijdelijk de schimmel verwijderen, maar waardoor ze altijd terugkomen. Dat is jammer, hierdoor zijn mensen vaak onnodig veel geld kwijt aan iets wat helemaal niet zoveel geld zou moeten kosten. Wanneer je de oorzaak van deze schimmels aanpakt kun je ze voorkomen en voorkomen is altijd nog beter dan genezen.

Voorkom schimmels door middel van ventilatie

Het genezen van schimmels kan door middel van ventilatie. Goede ventilatie zorgt ervoor dat natte ruimtes constant geventileerd worden en drogere lucht de nattere lucht vervangt. Wanneer dit langdurig gebeurd, wordt alle natte lucht in de ruimte geventileerd en daardoor wordt de lucht een stuk schoner. Hierdoor heb je niet of nauwelijks meer last van terugkerende schimmels. Goede ventilatoren die speciaal ontwikkeld zijn voor dit doel zijn bijvoorbeeld: badkamerventilatoren en toiletventilatoren. Deze ventilatoren hebben deze naam gekregen, omdat ze goed presteren in blijvend natte ruimtes. Vaak denken mensen dat dit soort ventilatoren alleen geschikt zijn voor badkamers en toiletten, dit is echter totaal onwaar. Deze ventilatoren hebben de naam gekregen, omdat ze zeer goed presteren in natte ruimtes, zoals bijvoorbeeld een badkamer of een toilet.

Welk type ventilatie heb jij nodig

Afhankelijk van jouw situatie heb je een ander type ventilatie nodig. Dit wordt onder andere bepaald op basis van oppervlakte van de ruimte, natheid van de ruimte en aanwezigheid of afwezigheid van natuurlijke ventilatie. Het kiezen van de juiste ventilatie is geen gemakkelijke klus. Schakel daarom altijd de hulp in van een specialist bij de keuze voor ventilatie. Ventilatiesystemen die precies goed aansluiten op jouw situatie zorgen voor het hoogste rendement en daardoor voor het meeste profijt van je nieuwe ventilatie. Wanneer je een systeem hebt dat de ruimte zeer goed ventileert, zal je de aanwezige schimmel voor de zon zien verdwijnen. Nooit meer last van schimmel door middel van ventilatie.