FTTH is een afkorting dat staat voor Fiber To The Home. Dit betekent een glasvezelverbinding dat tot aan uw woning doorloopt. Glasvezelkabel is tegenwoordig een alternatief voor kabelnetwerken zoals COAX. Hierbij worden glasvezelverbindingen vanuit de wijkcentrale direct doorgetrokken naar abonnees thuis. Deze term/ afkorting wordt niet vaak gebruikt omdat deze technisch is. Bent u op zoek naar deze techniek? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk als technisch groothandel gespecialiseerd in deze soorten infrastructuur voor telecom- en datanetwerken. Wij adviseren u om snel dit artikel verder te lezen.

FTTH technieken

Er zijn verschillende FTTH technieken. Wij beschikken over de techniek FTTN (Fiber To The Node), dit is een glasvezel tussen grotere centrales. Daarnaast beschikken we over de FTTC (Fiber To The Curb), dit is een glasvezel dat leidt naar het wijkverdelerkastje in de straat. Ook bieden wij de techniek FTTB aan (Fiber To The Building), dit is een glasvezel die naar een gebouw leidt. Dit kan bijvoorbeeld een technische ruimte in een bedrijfspand zijn. Deze soort techniek staat ook wel bekend als Fiber To The Business. Als laatste, zijn wij ook gespecialiseerd in FTTO (Fiber To The Office). Dit is glasvezel dat wordt doorgetrokken tot in een bedrijfspand, oftewel een kantoor.

Eigenschappen

FTTH heeft zelf ook nog een aantal eigenschappen. Door een glasvezelverbinding wordt praktisch een verbinding mogelijk gemaakt met een netwerk. Er zijn daarbij meerdere varianten in verbindingen zoals: een single-mode fiber en een multi-mode fiber. Wij merken dat de single-mode het meest gebruikt is onder onze afnemers. Deze techniek is voornamelijk bekend onder de huishoudens. De multi-mode wordt gebruikt door bedrijfspanden en kantoren. Een goede glasvezelverbinding bestaat uit de bandbreedte en de afstand waarover de snelheid gerealiseerd moet worden. Dit zijn allemaal aspecten die bijdragen aan een goede glasvezelverbinding. Sommige glasvezelverbindingen halen zelfs een snelheid van 10 Gbit/s.