Voor veel VVE en de bewoners is het belangrijk om te weten waar zij aan toe zijn. Het is dus essentieel om van begin af aan hiervoor een plan te hebben. Waarin staat welke kosten er verwacht worden en wat de bijdrage hierin is. Hiermee kunt u namelijk beter communiceren met de bewoners en weet iedereen waar ze aan toe zijn. Dit kan middels een meer jarenonderhoudsplan, ook wel afgekort als MJOP. Dit plan geeft aan wat de huidige staat is en wat de verwachtingen over een bepaald aantal jaar zijn.

Wilt u voor uw VVE ook een MJOP laten opstellen en beter kunnen communiceren met de bewoners? Dan is dit zeker aan te raden. Hiervoor zit u dan ook aan het juiste adres bij ADA Keur. Zij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwtechnische keuringen. Welke vaak breed inzetbaar en geaccepteerd worden.

MJOP opstellen

Iedere woning is uniek en komt met zijn eigen kwaaltjes. Binnen een VVE betreft het veelal woningen uit hetzelfde bouwjaar. De mogelijke complicatie die met de tijd komen, komen dan ook vaak overeen. Echter om dit vast te stellen is een keuring nodig. Met deze keuring kan er duidelijk gecommuniceerd worden naar de bewoners. Vanuit de VVE wordt deze MJOP vaak vereist voor appartementen en woningcomplexen. Hiermee kan er namelijk inzicht gegeven worden in de komende kosten. Zodat iedereen weet waar ze de komende jaren aan toe zijn. Ten einde van het onderhoudsplan zal er dan ook een nieuwe keuring moeten plaatsvinden.

Kenmerken

In de MJOP staan diverse zaken omtrent de staat van de woning(en) omschreven. In het rapport staan namelijk enkele verplichte onderdelen. Zo houdt dit niet op bij enkel de staat van de woning. Ook welk element of onderdeel dit betreft, wanneer het vervangen moet worden en de kosten daarvan staan vermeld. Dit geeft duidelijk inzicht in het onderhoud en de kosten.

Contact opnemen

Wilt u de woningen binnen uw VVE laten keuren en een MJOP laten opstellen, zodat iedereen weet waar zij aan toe zijn? Kijk dan snel verder op de website of bel gerust even voor antwoord op al uw vragen!