Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Een breedplaatvloer of toch een kanaalplaatvloer?

Wanneer een huis wordt gebouwd of wanneer een vloer gerepareerd moet worden moet er een belangrijke keuze gemaakt worden. Er moet namelijk gekozen worden welk type vloer je wilt gebruiken. Ga je voor een breedplaatvloer of kies je een kanaalplaatvloer? Maar wat is nou het verschil tussen beide type vloeren en wanneer kan je het beste voor een van deze vloeren kiezen? Je leest het hier in deze blog.

De breedplaatvloer

Breedplaatvloeren zijn zogenoemde verdiepingsvloeren. Ze worden gebruikt in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw. De vloer is geprefabriceerd en bevat gewapend beton. De doorlopende tralieliggers worden verbonden met een constructief gewapende betonlaag. De afmetingen van de vloer zijn variabel aan de belasting waar de vloer mee te maken krijgt. Een belangrijk voordeel van een breedplaatvloer is dat je een grote vormvrijheid hebt. Ook kunnen leidingen en balken eenvoudiger worden afgewerkt en zijn er geen zichtbare naden. Natuurlijk heeft een breedplaatvloer ook een aantal nadelen. Het is bijvoorbeeld erg arbeidsintensief om de vloer te plaatsen. Dit komt omdat de vloer zwaarder is dan de kanaalplaatvloer. Als laatst duurt het ook langer voordat de vloer belastend is.

De kanaalplaatvloer

Ook kanaalplaatvloeren zijn verdiepingsvloeren voor de woningbouw en de utiliteitsbouw. De platen van dit type vloer bevatten holle kanalen. Hierdoor is een kanaalplaatvloer lichter, maar verliest hij geen sterkte. De naden die zich tussen de platen bevinden worden opgevuld met betonmortel. Ook de kanaalplaatvloer heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. Zo is hij dus een stuk lichter dan een breedplaatvloer, is hij daardoor makkelijker te monteren en relatief goedkoop. Verder is de vloer ook direct volledig belastbaar. Nadelen van een kanaalplaatvloer zijn de vormvrijheid die beperkt is, de vaste breedte van de platen en daardoor minder inbouwmogelijkheden die de vloer bevat.

Belangrijk is dus dat je deze voor- en nadelen van beide vloeren meeneemt bij de keuze voor een goede vloer. Iedere situatie is namelijk anders en vraagt om een andere aanpak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top