In deze tijd zijn er ontzettend veel auto’s op de weg, het is dan ook vanzelfsprekend dat ze elkaar weleens een tik geven, en dan ontstaat er schade. De schadeauto’s moeten bijna allemaal worden gerepareerd om het moment dat er schade is natuurlijk. In sommige gevallen gaat dit niet meer omdat de kosten voor het repareren hoger ligger dan de dagwaarde van de auto. In dit geval wordt de auto dan totall los verklaard en wordt deze niet meer gerepareerd. Maar hoe gaat dat proces nu vanaf het moment van de aanrijding, tot aan het moment dat de auto gerepareerd en wel weer voor de deur staat. Welke contacten worden er gelegd op het moment dat er schadeauto’s bij betrokken zijn en wie gaat de kosten betalen op het moment dat je er niks mee te maken heb gehad? Dit zijn vraagstukken die ik hieronder probeer te beantwoorden.

Wie schakel je in

Iedereen heeft wel iemand waar hij of zijn auto altijd laat keuren of repareren, je kunt dus deze persoon inschakelen op het moment dat er schadeauto’s zijn. Deze persoon doet misschien geen schadeherstel, maar die heeft wel e connecties als het gaat om bedrijven die bij je past om de schadeauto’s te repareren.

De verzekering

Elke auto is verzekerd, dit kan weliswaar op verschillende manieren zijn. Maar de verzekering kan er voor zorgen dat de kosten die gemaakt zijn bij de reparaties van de schadeauto’s vergoed worden. In deze gevallen is het wel belangrijk om de oorzaak van de aanrijding te hebben en de papieren goed zijn ingevuld. Er komt altijd een expert kijken bij de schadeauto’s om te bepalen wat de kosten voor de reparaties zullen zijn en wat er vergoed wordt.

Wil je nu meer weten over hoe jouw auto vergoed kan worden op het moment dat er een aanrijding is geweest, neem dan eens een kijkje op de website.