Veel mensen proberen eerst om zelf hun auto te verkopen. Ze schrijven een leuk tekstje, maken wat mooie foto’s en wachten vervolgens af tot een klant zich meldt! Helaas, dit leidt lang niet altijd tot resultaat. Het kan lang duren voordat een koper een bod uitbrengt en vaak is dat bod lager dan de vraagprijs. Al dat harde werken hoeft dus zeker niet op iets uit te draaien. Dat moet toch anders kunnen. Hoe krijg je de beste prijs terug voor je auto bij de verkoop?

 

Een scherpe vraagprijs

Alles begint bij de vraagprijs. Dit is niet zomaar het bedrag dat je voor de auto wilt hebben, je moet daar goed over nadenken. Om te beginnen mag dit bedrag niet te hoog liggen. De vraagprijs moet potentiële kopers prikkelen om een kijkje te nemen, of om op de advertentie te klikken. Je moet ook een zekere speling inbouwen, zodat je nog wat kunt zakken als je het gevoel hebt dat je daarmee de deal rond krijgt. Tegelijkertijd moet je ook niet te laag gaan zitten. Wanneer de vraagprijs ver onder het gemiddelde ligt, gaan geïnteresseerden zich afvragen wat er mis is met de auto. Om een idee te krijgen van de waarde kun je even op internet rondneuzen, maar je kunt de wagen ook laten taxeren. Je hebt dan een duidelijk beeld van de dagwaarde.

 

Schakel hulptroepen in

Wil je de beste prijs terug voor je auto bij de verkoop? Wees dan niet bang om hulptroepen in te schakelen. Om precies te zijn, lokale autoverkopers, dealers of garages. Veel consumenten kopen hun auto’s het liefst bij de dealer. Ze weten dan zeker dat deze goed onderhouden is en de juiste papieren heeft. Je kunt hier handig gebruik van maken door je auto door de dealer te laten verkopen. Je zet hem simpelweg bij de garage neer en geeft aan wat de vraagprijs is. Vervolgens gaat de dealer ermee aan de slag. Kopers kunnen een proefrit maken, onderhandelen en de auto aanschaffen. Vaak betaal je voor deze diensten een bepaald percentage van de opbrengst op het moment dat je de auto verkoopt, maar dit kan het proces enorm versnellen. Je kunt deze extra kosten ook incalculeren in de vraagprijs, zodat je nog steeds een mooi bedrag overhoudt.

 

Snel een uitstekende prijs

Je kunt er ook voor kiezen om de auto te laten veilen, bijvoorbeeld op een site als https://besteautobod.be/. De laatste jaren winnen dit type veilingssites aan populariteit. Als koper krijg je veel interessante auto’s te zien, als verkoper kun je rekening op een gegarandeerd bod. Beide partijen worden er dus beter van! Bovendien gaat het hele proces een stuk sneller dan gebruikelijk. Vaak is de veiling binnen 24 uur afgelopen. Je weet dus snel welke prijs er geboden is en kunt daarna bepalen of je akkoord gaat. Wil jij dus de beste prijs terug voor je auto bij de verkoop? Dan is een veiling de ideale manier om dat voor elkaar te krijgen.