Veel bedrijven stellen het op prijs als de loods of andere werkomgeving zo netjes mogelijk blijft. Vaak wordt er in loodsen met heftige materialen en zware machines gewerkt. Toch is het óók dan belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Een kleine onoplettendheid kan grote schade, en zelfs verwoningen, opleveren. Dat is als ondernemer maar natuurlijk ook als medewerker het laatste wat je wilt! Door een crash barrier te bevestigen in je loods of andere werkomgeving, is het mogelijk om deze gevaarlijke situaties maar ook boetes te voorkomen. Op deze manier ga je als werkgever preventief te werk, en hoef je je geen zorgen te maken om schade aan de muren. In dit artikel lees je meer over deze veiligheidsmaatregel en hoe dit precies in zijn werking gaat?

 

Crash barrier – wat is dit precies?

In een bouwomgeving, dus eigenlijk in de gehele bouwsector, wordt er hard gewerkt met zware materialen en machines. De kans op een ongeluk is een stuk groter dan bij bijvoorbeeld een kantoorbaan of achter de kassa. Er is al een tal van mogelijkheden om je als bouwmedewerker te beschermen. Het is dan ook ten strengste verboden om bijvoorbeeld geen helm of beschermende kleding te dragen. Daarnaast is het dus verstandig om te investeren in de crash barrier. Deze worden aan de wanden bevestigd zodat bijvoorbeeld een botsing met een heftruck geen grote schadelijke gevolgen oplevert. Op die manier zijn de muren ook beter herkenbaar en zal er dus, al met al, minder kans op ongelukken zijn door onoplettendheid. Dit zorgt voor meer veiligheid binnen het bedrijf en een preventieve aanpak wat betreft veiligheid.

 

Meer informatie

Mocht er behoefte zijn aan meer informatie, dan kan er contact op worden genomen met een specialist die deze veiligheidsmaatregel aanbiedt. Hij of zij kan alles vertellen over de voordelen van deze methode.