Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van een hete zomerdag genieten. Ook als de avond invalt zal het eerst nog wel lekker zijn, maar hoe later het wordt, hoe kouder het wordt. Hoewel het weer nog lekker is ben je toch genoodzaakt om naar binnen te gaan. Maar dit is niet meer nodig met een gas heater. Een gas heater is een terrasverwarmer die het gehele terras lekker warm houdt. Daarnaast hebben de heaters ook een vlammenspel, wat een gezellig sfeer geeft. De meeste mensen kennen de gas heaters wel wanneer je ‘s avonds of op koude dagen een terrasje pakt van een horecazaak. Ook in de horeca worden gas heaters geprefereerd boven elektrische haarden, omdat ze een veel groter vermogen hebben.

Een patioheater of een flameheater?

Bij de keuze voor een gas heater heb je de keuze tussen een patioheater of een flameheater. Gaat het je enkel om de warmte en niet om de sfeer van een brandend vuurtje, dan kun je kiezen voor de patioheater. De brander van de patioheater bevindt zich aan de bovenkant van de heater en wordt met een afdekkapje afgedekt. Vandaar de de patioheater ook wel eens een paddenstoelheater genoemd wordt. Wil je naast warmte ook nog eens sfeer creëren, dan kun je gaan voor de flameheater. De brander bevindt zich in een glazen buis. Het verlicht dus tevens je terras met een vrolijk vlammenspel. Wel is het zo dat de flameheater minder effectief is dan de patioheater.

Waarom een gas heater verkiezen boven een elektrische heater?

De belangrijkste reden om een gas heater te nemen is het vermogen. Hoewel een gas heater wel windgevoelig kan zijn, straalt het veel meer warmte uit dan een elektrische heater. Het is daarom wel aan te raden om een gas heater niet op een windgevoelige plek neer te zetten. Daarnaast heeft een gas heater een vlammenspel wat voor sfeer zorgt. Dit ontbreekt bij een elektrische heater geheel.