Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Blijft water staan? Niet met drainage in je tuin!

Het is heel eenvoudig om overtollig water weg te krijgen. Dat bewijst het ruime aanbod van Pvc Voordeel wel! Lees snel verder om erachter te komen hoe dit in zijn werk gaat.

Het is een bekend probleem; na een fikse regenbui wordt je grond te drassig voor wat je ermee wilt doen. Of het nu een moestuin is of een gazon, je wilt absoluut niet hebben dat het water de bodem aantast en onbruikbaar maakt. En wanneer zich zo’n geval toch voor dreigt te doen, heeft Pvc Voordeel daar dé oplossing voor!

En dat is drainage in je tuin aanleggen. Het water wordt opgenomen door de buizen die je in de grond legt, die het vervolgens afvoeren naar de plek van jouw keuze. Lees verder om erachter te komen wat voor verschillende soorten drainage er zijn en hoe het proces werkt!

Soorten drainagebuis

Wanneer je drainage in je tuin wilt aanbrengen, heb je een ruime keuze uit verschillende soorten buizen:

  • Kale en blinde drainagebuis; deze is niet geperforeerd en niet voorzien van omhulling
  • Kale en geperforeerde drainagebuis; deze is niet voorzien van omhulling
  • Drainagebuis met kokos omhulling
  • Drainagebuis met PP450 omhulling
  • Drainagebuis met PP700 omhulling

De bovenste twee typen uit dit rijtje zijn voornamelijk geschikt om te gebruiken rond bomen en planten en in zware kleigrond. Kies voor een buis die wél van omhulling voorzien is als je er zeker van wilt zijn dat het water volledig wordt opgenomen en dat er geen kleine gronddeeltjes in de slang of buis worden opgenomen. Dit voorkomt verstopping.

Zelf aanleggen

De theorie rond het aanleggen van drainage is redelijk eenvoudig. Het aanleggen is dat ook! Graaf eerst een sleuf die tussen de 60 en 90 centimeter diep is. Leg de buizen aan in een zo recht mogelijke lijn, wat ervoor zorgt dat het water perfect wegloopt. Houd er rekening mee dat de afstand tussen alle buizen gelijk is en dat ze allemaal waterpas liggen. Kies voor de bodem grind, grof zand of schelpen; met die laatste twee kun je de sleuf ook weer afsluiten, waarna je er naargelang tuinaarde of straatzand overheen strooit. Klaar is Kees! Of hoe je ook maar heet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top