Steeds meer mensen die moeite hebben met lopen, kiezen voor het aanschaffen van een hulpmiddel bij het lopen in de vorm van een rollator. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen een rollator in huis halen, want het aanschaffen van een rollator brengt een groot voordeel met zich mee. Welk voordeel dit precies is, lees je in dit artikel.

Een rollator bevordert de zelfstandigheid

Als je niet meer goed kan lopen, is dit erg vervelend. Niet alleen omdat lopen goed is voor de gezondheid, maar ook zeker omdat je de hele dag moet lopen. Of je nu je naar de supermarkt gaat, op visite gaat bij vrienden en/of familie of de was gaat doen in huis: alles moet lopend gebeuren. Kan je niet meer goed lopen, dan kan dit een grote invloed hebben op je dagelijkse activiteiten. Schaf je een rollator aan, dan heb je niet meer te maken met deze beperking. Een rollator helpt je namelijk met lopen, waardoor je weer eenvoudig van A naar B kan komen zonder enige hulp te hoeven vragen aan anderen. Het belangrijkste voordeel van een rollator is dan ook dat dit hulpmiddel de zelfstandigheid bevordert, simpelweg door je de hulp te bieden die je nodig hebt in het dagelijks leven.

Andere voordelen van de rollator

Naast het feit dat de rollator de zelfstandigheid bevordert, profiteer je met dit speciale hulpmiddel nog van andere voordelen. De belangrijkste andere voordelen van een rollator, zijn de volgende:
– Een rollator heeft vaak een handig blad, waar je diverse spullen op kan zetten of die je kan gebruiken om even uit te rusten na het lopen.
– Een rollator is vaak uitgerust met een handige boodschappenmand, waardoor je geen boodschappentassen meer nodig hebt bij het boodschappen doen.
– Een rollator is beter wendbaar dan bijvoorbeeld een looprek, simpelweg omdat de rollator uitgerust is met twee of drie wieltjes.
– Een rollator is vaak inklapbaar en kan op deze manier eenvoudig overal mee naartoe genomen worden.