Heb je problemen met de ventilatie in uw woning? Of op het kantoor? Het kan natuurlijk al heel erg helpen om de ramen open te zetten, maar in de winter is dit ook niet echt ideaal. Dit is ook de reden waarom het zo belangrijk is dat je een goede ventilatie hebt in zowel je werk- als woonomgeving. Met een goed ventilatiesysteem ben je er in ieder geval zeker van dat je in een omgeving met frisse lucht bent. Oftewel, met een goede luchtbehandeling voorkom je dat je aan het werk bent in een muf kantoortje.

Ventilatiesystemen

Ventileren van je woning of kantoor kan met allerlei verschillende ventilatiesystemen. Zo heb je een systeem met natuurlijke toevoer en een mechanische afvoer. In dit systeem zorgen bijvoorbeeld ramen en deuren voor een luchtstroming door geïnstalleerde mechanische afvoer ventilatoren. Bij een mechanische afvoerventilator kun je denken aan een afzuigkap in de keuken. Een ander systeem is een systeem met mechanische toevoer en een natuurlijk afvoer. Het grote verschil hierbij is dat er met dit systeem verse lucht via geïnstalleerde ventilatoren naar binnen komt. Op deze manier wordt er luchtstroming veroorzaakt. De lucht ontsnapt vervolgens weer via ramen deuren en aangebrachte roosters.

Het belang van goede ventilatie

Tot slot is er ook nog alleen natuurlijke ventilatie. Zoals je hierboven ook al hebt kunnen lezen, wordt natuurlijk ventilatie veroorzaakt door ramen, deuren en aangebrachte roosters. Waarom is een goede ventilatie nou eigenlijk zo belangrijk? Zoals ik al eerder zei, is de kans groot dat er een muffe geur vrijkomt. Daarnaast heeft een slechte ventilatie ook effect op het concentratievermogen.

Lemij Klimaattechniek

Ben je op zoek naar een partner die een ruimte goed kan ventileren? Dan raad ik je zeker aan om Lemij Klimaattechniek in te schakelen. Dit is een bedrijf dat al meer dan 50 jaar oplossingen biedt op het gebied van ventilatie. Ook voor airco service Rotterdam kunt u Lemij inschakelen.