Autoschade oplopen is heel erg frustrerend. Wij snappen daarom ook goed dat je graag beroep doet op je verzekeraar. Het is alleen helaas niet altijd de beste keuze om de schade te melden bij de verzekering. Vooral bij schadeherstel dat een kleine rekening met zich meebrengt kan het voordeliger zijn om te kiezen voor autoschade zelf betalen. Het is namelijk zo dat het niet uit maakt of je 150 of 1500 euro schade claimt bij de verzekering, want de premie zal even hard stijgen. Het is alleen niet altijd even makkelijk om te berekenen wat een betere keuze is. De schade claimen of de autoschade zelf betalen.

Autoschade zelf betalen of laten uitkeren?

Het voordeel van autoschade zelf betalen is dat je jouw schadevrije jaren behoudt. Als je geen schade rijd bouw je namelijk schadevrije jaren op. Dit levert je korting op dat kan oplopen tot maar liefst 80% op de premie van de auto verzekering. Zou je ervoor kiezen om de autoschade te claimen bij de verzekering dan stijgt de maandelijkse premie en dus ook jou maandelijkse kosten. Het is dus goed om af te wegen of je de kosten van de schade claimt of de autoschade zelf betaald.

Als je een indicatie wilt hebben van de kosten van de schade dan kan je bij ons een schade formulier invullen. Hier kan je alle details van de schade vermelden en foto’s toevoegen zodat wij een goed idee hebben over wat de kosten van de schade ongeveer zullen zijn. Dan kunnen we meteen een afspraak inplannen om de schade te repareren. Uiteraard zullen wij je adviseren wat het best is om te doen in jou situatie. De autoschade zelf betalen of de schade claimen bij de verzekering.

Meer informatie over autoschade zelf betalen

Als je meer informatie of advies wilt over autoschade zelf betalen dan helpen wij je graag. Je kan ons zowel telefonisch als via de mail bereiken. Verder is het mogelijk om het contact formulier in te vullen. Al onze contact gegevens zijn te vinden op de website.