Een visitekaartje is voor veel ondernemers nog steeds een belangrijk marketingmiddel tijdens het netwerken. Je wilt dan ook dat je visitekaartje opvalt tussen de andere visitekaartjes die je prospects krijgen van concurrenten. Een manier waarmee je gegarandeerd opvalt is het video visitekaartje. Lees hier 3 tips voor een video visitekaartje.

1. Neem een krachtige boodschap op

Video is een zeer krachtig middel om een boodschap te versturen. Alle onderzoeken stellen dat een persoon na het lezen van een tekst ongeveer 10% van de boodschap onthoudt, terwijl dit bij video in sommige gevallen wel oploopt tot 90%! De opkomst van het video visitekaartje wordt dan ook steeds populairder. Het is wel erg belangrijk dat de boodschap die je wilt overbrengen krachtig is. Ga dus geen lange teksten voorlezen, maar zorg dat je straight-to-the-point vertelt wat je wilt vertellen. Hoe langer de boodschap duurt, hoe groter de kans dat de aandacht afdwaalt. Probeer ook te vertellen volgens het piramide systeem: begin met de belangrijkste informatie en licht dit toe door steeds algemenere dingen te vertellen.

2. Zorg voor hoge kwaliteit beeld en geluid

Als je een boodschap wilt overbrengen met video is het van groot belang dat de kwaliteit van het beeld en geluid goed is. Zelf ga je ook niet 30 seconden lang naar een pixelig beeld met krakend geluid kijken. Zorg er dus voor dat je de boodschap met een goede camera opneemt. Als je zeker wilt zijn van goed geluid is het aan te raden om het geluid apart op te nemen met een goede microfoon en dit later onder de video te monteren.

3. Bereik de juiste doelgroep

Als jij de boodschap hebt opgenomen en zeker weet dat de kwaliteit goed is, wordt het tijd om de juiste doelgroep te bereiken. Een visitekaartje met video is niet goedkoop, dus het is zonde om je kaartjes uit te delen aan personen die niet binnen de doelgroep vallen. Maak dus een goede doelgroepanalyse zodat je weet welke personen je wel en welke personen je niet wilt bereiken.