Content is Koning! Het schrijven van teksten is een essentieel onderdeel van het succes van een website. Registreer je gratis en plaats je eerste SEO artikel van 300 woorden op deze site. Het aantal woorden en de zoekwoord focus is belangrijk. 300 woorden is het optimale aantal woorden voor een SEO tekst.

search
top

Welke motorolie kiezen?

Of u nu een nieuwe auto heeft of een oude auto, het is van groot belang om voor uw auto geschikte motorolie te kiezen. Het hoofddoel van motorolie is de motor minder snel te laten slijten en om het gebruik van brandstof te verminderen. U zult daarom regelmatig het oliepeil van uw auto moeten controleren of er nog voldoende motorolie aanwezig is. De motor niet tijdig vullen met motorolie kan schade aan uw motor veroorzaken. Maar kunt u zomaar iedere soort motorolie voor uw auto gebruiken?

De viscositeit van motorolie
Als u motorolie voor uw auto wilt kopen, zal het u opgevallen zijn dat er ontzettend veel verschillende soorten motorolie verkrijgbaar is. Logischerwijs zult u zich afvragen: ‘welke motorolie gaat het beste in mijn auto?’. Hierbij is de dikte van motorolie het belangrijkste waar u om moet letten. De dikte wordt ook wel de viscositeit genoemd. De viscositeit wordt aangegeven met een zogenaamd SAE (Society of Automotive Engineers) nummer. Dit nummer is altijd prominent aanwezig op de verpakking van motorolie. Koopt u bijvoorbeeld het gerenommeerde Castrol Classic motorolie, dan zult u daar het SAE nummer aantreffen van onder andere 5W30, 10W40 of 15W40. De eerste letter voor de W, houdt de viscositeit in bij lage temperaturen, zoals in de winter. Het cijfer na de W geeft juist de viscositeit aan bij hoge temperaturen. Hoe lager het cijfer, des te dunner is de olie en bij een hoog cijfer is er sprake van een hoge viscositeit. U hoeft niet zelf uit te zoeken welke viscositeit u nodig heeft, dit wordt in de handleiding van uw auto al aangegeven.

Is het merk en de prijs van belang?
Het merk motorolie en de prijs hiervan kan van belang zijn. De kwaliteit tussen de verschillende soorten motorolie kan behoorlijk verschillen. In de praktijk blijkt dat goedkoop vaak ook duurkoop is, doordat de motor met minder kwalitatieve motorolie beschadigd raakt. Gebruikt u een bepaald merk motorolie en u vervangt deze door een motorolie met dezelfde viscositeit, dan hoeft dit niet direct problemen te geven. Maar als de kwaliteit van deze olie beduidend minder is, dan kunnen er motorproblemen ontstaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top