Het werken met machines en heftrucks is een gedurfde taak. Niet iedereen is er voor weggelegd en je zal goed de controle moeten kunnen houden over het voertuig. Daarbij is het werken ermee in een loods of andere afgesloten ruimte een lastige taak. Tegenwoordig zijn veel loodsen mooi en nieuw gebouwd, en is het dan ook zonde als er iets mee gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld per ongeluk met de heftruck een muur of paal raken en daarmee blijvende schade aanrichten. Dit is natuurlijk heel erg zonde, en moet altijd proberen voorkomen te worden. Dit kan door middel van de zogenoemde ‘crash barriers’. Dit is een vorm van wandbescherming die veel voordelen met zich meebrengt, en bovengenoemde situaties waar schade zich voordoet voorkomt. Lees hier meer over de voordelen en de werking van deze techniek!

 

Wandbescherming – hoe werkt het?

Dit soort wandbescherming zorgt er dus voor dat er veilig en soepel gewerkt kan worden in een loods of ander soort werkplek. Op die manier wordt beschadiging aan muren of palen voorkomen. De barrières worden op de vloer gemonteerd, en hebben ook nog vele andere functies. Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bepaalde richtingen aan te geven om op die manier zoveel mogelijk overzicht te creëren. Het belangrijkste voordeel is wel de veiligheid die dit systeem oplevert. Voor zowel je pand als je medewerkers is de werkvloer ineens een stuk veiliger geworden met deze ontwikkeling. Je voorkomt permanente schade, maar voorkomt ook ongelukken door het overzicht dat deze barrières voorkomen.

 

Veilig te werk

Juist in deze tijd is het zo belangrijk om veilig te werk te gaan. Er zijn tegenwoordig vele regels en voorschriften waar je je aan moet houden, en bedrijfsongevallen kosten al snel een hoop geld. In het kader van ‘liever voorkomen dan genezen’, is dit zeker de juiste oplossing wat betreft veiligheid. U zult er zeker geen spijt van krijgen!