Van gadget naar mainstream: de robot grasmaaier

Waar voorheen de robotmaaier enkel diende als leuke gadget voor de rijkere tak en grootgrondbezitters, is de volautomatische grasmaaier tegenwoordig ingeburgerd in alle lagen van de Nederlandse bevolking. Je hoeft niet speciaal een groot grasveld te hebben om robotmaaier aan te schaffen, want voor kleinere tuinen zijn er speciale robotmaaiers ontwikkeld die jou veel werk uit handen nemen. De modellen die een kleinere maaicapaciteit hebben zijn goed betaalbaar en worden steeds geavanceerder.

Kleine wendbare robotmaaiers

Omdat nu veel mensen de meerwaarde inzien van robotmaaiers, brengen de robotontwikkelaars verschillende modellen automatische grasmaaiers op de markt. Voor de mainstream voldoet een simpele robot die een klein grasoppervlak kan bijhouden. Ook voor grasbezitter met een kleine groenstrook is een grasmaaier robot gunstig. Het enige dat je hoeft te doen is de tuin af te zetten met perimeterdraad en de grasrobot te programmeren. Hierna doet de elektrische tuinman de rest. Omdat mainstream tuinders ook steeds vaker een robotmaaier aanschaffen, zijn er kleine wendbare robotmaaiers ontwikkeld, die kleine groene oppervlaktes perfect kunnen onderhouden.

Mulching maakt grasafvoer overbodig

Dankzij de mulching-techniek waarover iedere robotmaaier beschikt, is het niet meer nodig je druk te maken over de afvoer van de gemaaide grasresten. De maairobot versnippert de resten en laat deze achter op het gazon. Het grasveld gebruikt de grasresten als voeding, zodat het niet meer nodig is om bezig te zijn met het bemesten van je gazon. Op deze manier houd je dus veel tijd over en ben je altijd verzekerd van een gezond en groen gras.

Minder last van hooikoorts

Voor hooikoorts-patiënten zijn robotmaaiers ook zeer aan te raden. Met deze automatische grasmaaiers hebben zij namelijk – dankzij het fijnmalen van de grasresten – veel minder last van hooikoorts verschijnselen. Want doordat de robotmaaiers meerdere keren per week kan maaien, blijft het gras lekker kort. Hierdoor kunnen allergenen zich minder snel verspreiden met als resultaat dat hooikoorts klachten minder snel op komen zetten. Of je dus nu een groot gazon hebt om te onderhouden of een klein grasveldje automatisch wilt laten maaien? Het kiezen van een robotmaaier is sowieso een goed idee!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Archieven