Een ‘pulsation dampener’ is demper dat trillingen tegenhoudt. Deze demper zit gevestigd net voor of net na de pomp. De demper is in principe een klein apparaat dat voorkomt dat onderdelen kapotgaan en zorgt voor den betere circulatie van vloeistoffen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de druk afneemt en het dus op een gelijk en juist niveau blijft. Bij ons in het assortiment vind je veel verschillende soorten van een ‘pulsation dampener’. Wij streven ernaar om iedereen zoveel mogelijk kennis bij te brengen over het product en proberen de beste service te verlenen door middel van te luisteren naar het probleem en hiervoor de beste oplossing voor te vinden.

 

Hoe werkt een ‘pulsation dampener’?

 

Een ‘pulsation dampener’ gaat eigenlijk vrij simpel te werk. Aan de perszijde kant wordt een medium in de demper als het ware gepomt, tot dat de druk van de samengeperste lucht aan de bovenzijde van de demper dezelfde hoogte heeft. Er zal een vloeistofdruktegolf onstaan en deze zal van de pompslang in de demper komen. Doordat deze druk hoger is zal de demper het medium terug de leiding indrukken. Hierdoor zal een geleidelijke ‘flow’ ontstaan in de leidingen. Aan de andere kant, de zuigkant, gebeurt precies hetzelfde.  De demper wordt eenmalig gevuld met lucht aan de bovenkant. Wanneer de demper genoeg gevuld is, is het mogelijk om één zuigslag te maken in de pomp. In de demper zal tijdelijk een onderdruk ontstaan, maar deze zal snel weer wegvallen. Door deze onderdruk zal de demper zich weer volzuigen en hierdoor zal de onderdruk worden opgeheven.

 

Ons assortiment

 

Wellicht zal je een ‘pulsation dampener’ nodig hebben. Deze kun je bij ons aanschaffen en je kunt dan gelijk genieten van de vele voordelen die wij erbij leveren. Denk hierbij vooral aan de extra services.