Als je 16 jaar bent mag je beginnen met het halen van een scooterrijbewijs en vanaf 15,5 mag je al beginnen met het halen van het theoriecertificaat. Op het praktijkexamen is het de bedoeling dat je ongeveer een rondje van 25 minuten rijdt. Tijdens dit rondje moet je laten zien dat je veilig aan het verkeer kan deelnemen. De examinator volgt je op een bromfiets om dit te beoordelen. Om veilig aan het verkeer deel te nemen moet je oefenen dit kan bij een rijschool met scooters. Het is namelijk zo dat niet alle rijscholen ook scooterrijlessen aanbieden. Bij rijschool Rijnland is het mogelijk om je scooterrijbewijs in 1 dag te halen. Op deze manier kan je snel met een scooter rijden en genieten van je scooterrijbewijs.

Welke rijschool moet je kiezen voor je scooterrijbewijs?

Het kan lastig zijn om de juiste rijschool te kiezen voor je scooterrijbewijs het slagingspercentage kan je helpen bij het maken van je keuze. Het slagingspercentage geeft een indicatie hoe goed de kwaliteit is van de rijlessen die de rijschool voor een scooterrijbewijs aanbiedt. Het geeft een indicatie maar je moet je er niet blind op staren, wat je ook kan doen is het lezen van reviews van de rijschool voor scooter dit kan je ook helpen met het kiezen van een rijschool. Tot slot kan je ook even bellen of een afspraak maken met de rijschool voor een gesprek. Tijdens het gesprek kan je dan aanvoelen of de rijschool bij je past en of je de manier van rijlessen prettig vindt.

Meer informatie

Voor meer informatie over het halen van een scooterrijbewijs kan je terecht op de site van rijschool Rijnland. Hier vind je ook de prijzen voor de verschillende producten of lessen. Verder kan je je ook via de site aanmelden om je scooterrijbewijs te halen bij rijschool Rijnland.