Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van FTTH, wat staat voor Fiber To The Home. Met deze verbinding wordt glasvezel tot aan de woning bedoeld. Bij veel technieken (zoals ADSL of kabel) wordt het stuk van de wijkcentrale tot aan de woning in koperkabel gelegd.

Het unieke aan FTTH is dat ook dit laatste stuk uit glasvezel bestaat. Het netwerk bestaat dus uit 100% glasvezel. De snelheid van glasvezel is ongeëvenaard en de storingsgevoeligheid is laag. Om deze redenen kiezen veel mensen tegenwoordig voor een glasvezelnetwerk.

Verschillende soorten FTTH

In de Fiber To The Home verbinding maken we onderscheid in verschillende verbindingen:

  • FTTN / FTTCab: Fiber To The Neighbourhood en Fiber To The Cabinet. Dit is de glasvezelverbinding tussen grote centrales.
  • FTTC / FTTK: Fiber To The Curb en Fiber To The Kerb. Hiermee wordt de glasvezelverbinding naar wijkcentrales bedoeld.
  • FTTB: Fiber To The Building. De glasvezelverbinding naar een gebouw, meestal naar de technische ruimte in een pand.
  • FTTO: Fiber To The Office. De glasvezelverbinding die loopt tot in het bedrijfspand.

De techniek

Er zijn twee verschillende varianten in de glasvezelverbindingen. Dit zijn de single-mode fiber en de multi-mode fiber. Bij FTTH wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de single-mode fiber, deze variant is geschikt om data over grotere afstanden met hoge snelheid te versturen. De multi-mode fiber is geschikt voor kortere afstanden tegen lagere snelheden, maar deze fiber heeft een hogere bandbreedte. Deze bandbreedte geeft het verschil tussen de hoogst doorgelaten frequentie en laagst doorgelaten frequentie weer.

InfraTEL is een technische groothandel met jarenlange ervaring op het gebied infrastructuren voor telecom- en datanetwerken. Alles wat te maken heeft met FTTH verbindingen vindt u bij InfraTEL. Wilt u meer informatie over de voordelen van een glasvezelnetwerk of de werking van FTTH? Twijfel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact op. De medewerkers van InfraTEL voorzien u graag van een passend advies.