Een park is een plek waar mensen gezellig bij elkaar komen voor een wandelingetje of gesprekje. Sommige mensen kunnen wel uren in een park blijven zitten om vervolgens in de avond weer naar huis te gaan. Een goede en verzorgde parkontwerp speelt dus een belangrijke rol in hoe de mensen het park ervaren. Zo kunnen er vragen gesteld worden zoals: zijn er genoeg bankjes, is er genoeg ruimte, zijn er genoeg vuilnisbakken, mogen honden er worden uitgelaten, staan er verschillende bomen en planten et cetera. Dit zijn allemaal vragen dit aan een parkontwerp kunnen worden gesteld.

Droge winters en koele zomers

Naast dat een groenere omgeving er goed uitziet, is het ook gewoon heel praktisch. De meeste steden in Nederland zijn wel 70-90% bebouwd! Hierdoor kan het regenwater niet ver de grond inzakken. Grond zorgt voor een natuurlijke afvoer en houdt het regenwater vast. Door de veranderingen in het milieu, zien we meer hevige regenbuien. Dit kan het riool vaak niet aan. Ook worden onze zomers steeds warmen. De temparturen op daken van huizen kan wel oplopen tot 70C! Terwijl een groen dak een maximum van 31C kan bereiken. Een goed parkontwerp in de stad kan de temperatuur dus behoorlijk beïnvloeden!

Complex of lekker simpel

Elke omgeving of gebied heeft zijn eigen unieke kenmerken en charmes en daarom past niet elk ontwerp bij de locatie. Het is daarom van groot belang dat het parkontwerp wordt aangepast aan de omgeving en de behoefte van omliggende bewoners. Zo kunnen er hele grote en ingewikkelde parken en sportcomplexen worden gebouwd maar de realiteit laat zien dat less vaak more is. Met andere woorden hoe simpeler het ontwerp, des te beter het aanslaat bij de doelgroep. Wil je weten wat we voor jou kunnen doen, aarzel dan niet en neem contact met ons op.