Het Nederlandse merk BRON Jewelry is ontstaan vanuit de groeiende wens & behoefte om dichter aan huis eigen collecties te gaan ontwerpen en deze in tegenstelling tot voorgaande jaren in Nederland te laten maken. Voor die tijd was er nog geen spraken van het ontwerpen van eigen collecties. Er werd namelijk vanuit Duitsland en Italië geïmporteerd. Hier ging het om uitsluitend luxe maar merkloze juwelen. Doordat de BRON Jewelry eigen collecties begon te ontwerpen kon vanuit daar sneller en beter ingespeeld worden op alle wensen van de klanten en zorgt dit voor hoogwaardige kwaliteit.

Deze sieraden zijn niet alleen ontworpen met oog op zon- en feestdagen. Maar zijn juist bedoeld om vaak gedragen te kunnen worden, buiten bijzondere dagen om. De sieraden worden daarom ontworpen met drie belangrijke pijlers in het achterhoofd: Klassiek, vrouwelijk & eigentijds. Dit zorgt ervoor dat de ontwerpen nonchalant ogen en dus vaak naast de bijzondere gelegenheden gedragen kunnen worden.

De sieraden van de BRON Jewelry worden gemaakt van 18 karaat wit, -geel,- of roségoud. Naast goud worden in de sieraden ook edelstenen, parels & diamanten verwerkt. Binnen de edelstenen collectie is er ruimte voor kleur keuzes en keuzes tussen diverse soorten van edelstenen. De confetti collectie is bedoeld om sieraden zoals bijvoorbeeld ringen in combinatie te dragen. Combinatie van kleur en hoeveelheid ringen. De Stax lijn is te combineren met alle andere bestaande collecties. Het bijzondere aan de Stax lijn is dat er bij deze ringen details in het montuur van de ring verweven zijn en deze ringen uniek maakt.

De BRON is de specialist in kleuredelestenen en parels. Het karakteristieke aan deze juwelen is dat de klassieke vormen van deze stenen in een modern jasje worden gegoten. Het Bron design team ontwerpt graag wat ze zelf leuk zouden vinden om te dragen. De inspiratie kan werkelijk overal vandaan komen.