Wanneer ik anderen hoor zeggen dat ze geen tv kijken of hun kinderen geen tv laten kijken, alsof het gewoon junkfood voor de geest is, besef ik dat ze geen idee hebben van wat voor kwaliteit televisie is en welke voordelen het kan hebben. Zelfs slechte televisie heeft zijn voordelen. Om de voordelen van televisiekijken uit te lichten hebben we een korte lijst gemaakt met enkele voordelen. Niet zodat je de nadelen vergeet, maar om te laten zien dat het ook een zeker goed kan zijn. Wie weet ren je na deze punten naar de televisiewinkel. 

De lijst

  1. Voor de intelligentie

Complexe tv-series zoals Lost, Heroes en Battlestar Galactica vereisen veel nadenken om te begrijpen wat er gebeurt. In feite was dit het argument van auteur Steve Johnson in zijn boek Everything Bad is Good for You: hoe de populaire cultuur van tegenwoordig ons eigenlijk slimmer maakt.

  1. Er is meer informatie tot je beschikking

Hoewel er niets mooier is dan reizen voor dit soort lessen, zijn de meeste mensen beperkt in de hoeveelheid reizen die ze kunnen doen. TV opent de wereld, of het nu gaat om het kijken naar documentaires of dramaseries met multiculturele karakters.

  1. Het zorgt ervoor dat mensen in contact komen met elkaar

Zonder de televisie heb je misschien geen aanknopingspunten om met bepaalde collega’s te praten, maar door een populair televisieprogramma is de lunch een stuk minder ongemakkelijk. Dit is vooral zo met series die zich lenen voor discussies zoals American Idol, Lost of grote evenementen zoals de finale van The Sopranos.

  1. Lachen is goed voor je.

Zoals het gezegde luidt, is lachen het beste medicijn. Het is gebleken dat de bloedsomloop te verhogen, een lagere bloeddruk en meer. Het kijken naar een goede komedie op tv kan een geweldige manier zijn om iets te vinden om te lachen.

  1. Opwinding

Wedstrijdprogramma’s zoals American Idol, Survivor en The Amazing Race geven je het plezier en de opwinding van het hebben van favorieten en het wroeten voor een winnaar. De voordelen van sport voor niet-sporthorloges.

  1. Eductatief en informatief

Met kabelzenders zoals Discover, National Geographic en de History Channels kan tv kijken net zo leerzaam zijn als naar school gaan. En hoe vaak heb je iets geleerd tijdens het kijken naar een reguliere tv-serie?

En? Hebben we je overtuigd van de voordelen van televisiekijken? Misschien dan toch naar de televisiewinkel!