Sommige mensen dragen dezelfde fietskleding gedurende het hele jaar door, maar dit kun je beter niet doen. Fietskleding die je in de zomer moet dragen, is namelijk heel anders dan fietskleding die je in de winter draagt en dit heeft niet alleen te maken met de lengte van de pijpen en de lengte van de mouwen. Zo zijn de stoffen van zomer fietskleding ook heel anders dan de stoffen van winter fietskleding en hoe dit zit, lees je in dit artikel.

Fietskleding in de zomer

Fietskleding die je in de zomer draagt, moet altijd isolerend zijn. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar isolerende stoffen houden niet alleen koude lucht weg van het lichaam. Zo zorgt een isolerende stof er in de zomer voor dat warmte je kleding niet in kan komen, zodat je langer kunt fietsen zonder dat je het te heet krijgt. Een ander belangrijk kenmerk van kledingstukken die je tijdens het fietsen in de zomer draagt, is dat de stoffen van de fietskleding voldoende lucht doorlaten om het lekker luchtig te houden op de fiets.

Fietskleding in de winter

Fietskleding in de winter is iets anders dan de kledingstukken die je in de zomer draagt als je op de fiets stapt. Net zoals bij de zomer fietskleding, is ook de winter fietskleding isolerend. Niet om de warmte buiten te houden, maar juist om de warmte in de kleding te houden en de kou tegen te houden. Het grootste verschil tussen fietskleding in de winter en fietskleding in de zomer, is dat de fietskleding die je in de winter draagt juist niet luchtdoorlatend moet zijn. Zo draag je in de zomer kledingstukken die de koele bries op de fiets lekker doorlaat, terwijl je in de winter winddichte kleding draagt om jezelf te beschermen tegen de koude wind op de fiets.