Elektrische inbouwhaard

Een normale open haard kost veel tijd en aandacht. Telkens opnieuw hout halen er voor zorgen dat het vuur aan blijft en veilig is. Een elektrische inbouwhaard heeft deze nadelen echter niet en is alsnog sfeervol. Elektrische inbouwhaarden maken namelijk alleen gebruik van stroom om warmte en sfeer te creëren.

Daarnaast kan een Elektrische inbouwhaard op de plaats geïnstalleerd worden waar eerder een open haard ingebouwd is geweest.

 

Hoe werkt het?

De werking van een elektrische inbouwhaard bestaat uit twee delen: lichtprojectie en waterdamp (bekende methode is Opti-Myst). Het waterdamp zorgt voor een oppervlak waar de lichtprojectie op geprojecteerd wordt en zorgt op die manier voor een prachtig 3D-effect wat daarnaast ook levensecht lijkt vanuit alle hoeken.  Het enige wat U verder hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken en de elektrische haard doet de rest.

 

Waar moet U op letten?

Er is een onderscheid in een “elektrische inbouwhaard” en een “elektrische cassette”. De haard heeft een daadwerkelijke achterwand en wordt vaak in al bestaande schouwen gebouwd. Daarbij heeft U rekening te houden met de afmetingen van de schouw en de beschikbaarheid van stopcontacten.

Een “cassette” heeft daarentegen geen achterwand en is daarom geschikt om in een tafel, plateau of schouw te plaatsen.

Warmte en verbruik

Wat erg belangrijk is, is dat de elektrische inbouwhaarden en cassettes van zichzelf geen warmte geven. Doordat het vuur d.m.v. waterdamp en lichtprojecties wordt gesimuleerd geeft het geen warmte. Echter is het wel mogelijk om een verwarmingselement toe te voegen waardoor de haard daadwerkelijk warmte geeft. Het verbruik van het verwarmingselement bedraagt 2kW maar is niet voldoende als hoofd warmte bron in huis. Wel is dit voldoende voor kleinere ruimtes.

Veiligheid

Een elektrische inbouwhaard is erg veilig. Doordat deze geen warmte produceert is het erg veilig wanneer U kleine kinderen heeft.

Elektrisch, waterdamp, projectie

Elektrische inbouwhaard