In sommige bedrijfstakken draagt het personeel hun eigen kleding. Vaak krijgen zij wel kledingvoorschriften mee, zoals het dragen van een pak. Denk bijvoorbeeld aan advocaten, bankiers of kantoormedewerkers. In veel bedrijfstakken kiezen werkgevers echter de bedrijfskleding. Maar hoe zorg je er nou voor dat je als werkgever de juiste kleding kiest?

Veiligheid
De belangrijkste voorwaarde aan de juiste bedrijfskleding is om te zorgen dat het de veiligheid garandeert. Voor supermarktmedewerkers speelt veiligheid een niet zo’n grote rol. Voor andere industrieën, bijvoorbeeld de bouw, is dit echter van groot belang. Zorg er voor dat de kleding aan de juiste Europese normeringen voldoet.

Uitstraling
Bedrijfskleding is het visitekaartje van de organisatie. Bedenk bij het kiezen van dus goed wat er uitgestraald moet worden naar de klant. Professionaliteit of innovatie? Klasse of traditie? Je kan alle kanten op. Waar gaat het bedrijfslogo geplaatst worden? En hoe groot? Plaats het logo op een plek waar het goed zichtbaar is, zoals op de borst of op de rug. Dit vergroot tevens de naamsbekendheid. Zorg er daarnaast voor dat de kleding na het aanbrengen van een logo nog steeds aan de Europese normeringen voldoet. Voor brandvertragende kleding worden er speciale garen gebruikt om te zorgen dat het bedrijfslogo aan dezelfde eisen voldoet.

Onderhoud
Als de bedrijfskleding eenmaal voldoende veilig is en er representatief uitziet, wordt er in het vervolg weinig aandacht meer aan besteedt. Een grote fout! Ook na het aanschaffen dient bedrijfskleding aandacht te krijgen. Voorkom dat het personeel rondloopt met verouderde kleding waarbij de logo half is weggevaagd. Zeker als het om veiligheid gaat, moet kleding goed onderhouden worden. Een alternatief is om bedrijfskleding te huren. Hierbij worden de zorgen uit handen genomen. De kleding wordt gewassen en gerepareerd indien nodig. Zo weet je zeker dat het personeel er altijd perfect uit zal zien!